Cobraspen

Cobraspen Vastgoedontwikkeling is dé specialist in de restauratie, de ontwikkeling en het beheer van monumentaal vastgoed en industrieel erfgoed in de regio Haarlem en Amsterdam.

Cobraspen geeft cultureel en industrieel erfgoed een nieuw leven en behoudt zo hun toekomst.

Naast het restaureren, en daarmee behouden van monumentale panden, houdt Cobraspen zich ook bezig met projectontwikkeling, concepting.

Luigi Prins beschrijft Cobraspen als een bedrijf met passie voor historie en monumenten, ontwikkeling en herontwikkeling en combinaties tussen oud & nieuw.

Geschiedenis van Cobraspen

“Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.” Onder dit motto zette de bezwaarmakers zich strijdlustig in voor behoud van de toren van de Spaarnekerk in Haarlem. “Zo lang ie er nog staat, staat ie er nog, dan kunnen we hem nog behouden”, schreeuwt een Haarlemmer aan de oever van het Spaarne.

Luigi Prins, de destijds pas 26-jarige ondernemer, zag dat de Spaarnekerk gesloopt werd, ging direct naar de sloper, kocht de torenspits en behoedde die daarmee voor de sloop.

De redding van de torenspits luidde alweer 30 jaar geleden het begin in van de firma Cobraspen.

De keuze voor monumentaal erfgoed was voor Luigi Prins en Cobraspen destijds makkelijk gemaakt. Een pand heeft een verhaal, een ziel. Het heeft een rijke staat van dienst verworven en heeft zich daarmee voor de toekomst bewezen. Dat is de visie van Luigi Prins in een notendop, en de rode draad door het 30 jarige bestaan van Cobraspen.

Met passie voor de Nederlandse geschiedenis en historische architectuur heeft Cobraspen door de jaren heen vele historische gebouwen en monumenten weten te behouden. Cobraspen zorgt er voor dat gebouwen hun respect terugkrijgen en geeft hen ook hun trots terug.

De zorg die Cobraspen aan oude panden besteedt, zorgt dat er weer naar ze gekeken wordt. Vele projecten van Cobraspen krijgen om die reden dan ook veel aandacht in de media.