Luigi Prins

Lees hier alle informatie over Luigi Prins

Luigi Prins, een man met een enorme passie en bevlogenheid voor historie en vooral ook het behoud daarvan. Als directeur van Cobraspen Vastgoed houdt hij zich bezig met onder andere het restaureren, ontwikkelen en beheren van monumentaal en industrieel erfgoed in Noord Holland, met name in de regio’s Amsterdam en Haarlem.

Quote Luigi Prins: 

” Ieder pand heeft een ziel, een verhaal. Het heeft een rijke staat van dienst verworven en heeft zich daarmee voor de toekomst bewezen” 

Cobraspen behoudt historisch erfgoed

In 1984 heeft Luigi Prins Cobraspen Vastgoedontwikkeling opgericht. Cobraspen richt zich op het behouden van historisch en industrieel erfgoed, vaak juist die projecten die andere ontwikkelaars laten liggen.

Met passie voor Nederlandse geschiedenis en historische architectuur heeft Cobraspen vele gebouwen en monumenten weten te behouden. Panden die vele andere ontwikkelaars hadden vervangen door nieuwbouw worden door Cobraspen juist behouden, gerenoveerd en krijgen vervolgens vaak een nieuw doel.

Renovatie en herontwikkeling is iets waar Luigi al jaren in gelooft. Een pand heeft zich door de jaren heen bewezen en moet dan ook behouden worden. Cobraspen zorgt er voor dat gebouwen hun respect terugkrijgen. Een pand dat gerenoveerd is krijgt vaak een nieuw doel. De hele geschiedenis en Luigi Prins in het nieuws is te bekijken op: www.cobraspen30jaar.nl.

Een voorbeeld aan gebouwen die Luigi Prins van de sloop heeft gered zijn:

Spaarnerkerktoren

Dertig jaar geleden behoeden Luigi Prins de torenspits van de van de sloop. De redding van de torenspits luidde tevens het begin van Cobraspen in. De torenspits is sindsdien te bewonderen in Schalkwijk. In het gebouw waar de spits op bevestigd, zit sinds jaar en dag de Febo gevestigd .

De CSM Suikerfabriek Halfweg 

Als een van de weinige zag Luigi Prins de mogelijkheden en daarmee toekomst voor de 50.000 vierkante meter aan historisch erfgoed in Halfweg. In plaats van nieuwbouw, besloot Cobraspen de fabriek en de suikersilo’s te houden en te herontwikkelen. En met succes. Het terrein staat tegenwoordig beter bekend als SugarCity. De Middenfabriek is gerenoveerd en wordt gebruikt als evenementenlocatie (SugarCity Events) en de voormalige suiker silo’s zijn omgebouwd tot kantoorcomplexen.

Kennemerplein 20

Het gebouw op Kennemerplein 20 werd jaren geleden getroffen door een brand. In plaats van het restant te vervangen door nieuwbouw wist Luigi Prins het pand in ere te herstellen. In ditzelfde gebouw is sinds 2015 de tweede locatie van Office Hotel gevestigd.

Dit is slechts een greep uit het portfolio van Cobraspen. Meer projecten en panden die Luigi Prins een nieuw leven in heeft geblazen zijn te bekijken op de website van Cobraspen.

Luigi Prins staat voor behoud van historisch en industrieel erfgoed
Luigi Prins van Cobraspen staat voor behoud van historisch en industrieel erfgoed.